Gå videre til hovedindholdet

Det gamle bord..

I sidste indlæg lavede jeg en lille teaser med et gammelt bord, jeg var igang med at istandsætte.


Det blev færdigt i sidste uge 🙂 og er blevet virkelig fint, hvis jeg selv skal sige det.

Vi ( min mor og jeg ) har malet vores stuer herhjemme  - det var tiltrængt, så både lofter og vægge har fået en tur. Det har frisket dejligt op - og så kan tingene jo godt gribe lidt om sig og projektet videreudvikle sig lidt, når man alligevel er igang.
 Hmm.. mon det kun er mig der kender til det😉 


Ihvertfald syntes jeg pludselig at de stole jeg oprindeligt havde fundet til vores spisestue, var store og klodsede - og spisebordet var for lille!

Bordet blev skiftet ud med et andet fra butikken ( det er lidt luksus, bare sådan at kunne bytte ud i tingene ) og så har vi købt nye spisebordsstole. 
Det er lidt kompromiets kunst ifht. stole - for stod det til mig, havde vi nogle smukke gamle franske Tolix stole, men nu er vi jo flere i husstanden..smiler.. og derfor faldt valget på nogle nyproducerede grå stole med metalben, som jeg nu også synes passer fint hertil.

Nå..men tilbage til bordet, som er en ældre sag. Et smukt gammelt egetræsbord, hvor der kan sidde 4 på hver side - en ret god størrelse.
Bordet er malet sort med Vintage Paint i farven "Black Velvet" og efterbehandlet med sort voks. Samme farve som den gamle skænk, jeg arvede fra min farmor ❤


Jeg er ret vild med, hvordan man kan få de gamle arvestykker til at passe ind, blot ved at give dem lidt maling.

I weekenden var bordet så dækket op til fest. Jeg havde nemlig inviteret nogle skønne piger på tapas.


Bordækningen var enkel og efterårsagtig. Jeg havde brugt nogle rustikke løbere, så man stadig kunne se den smukke sorte farve - nænnede ikke at gemme den væk under en dug..


 - og så havde jeg lavet en enkelt efterårsdekoration med græskar, humle, kastanjer og 
Skt. Hans urt - og selvfølgelig nogle lys..

Fin og enkel
 - lige som jeg bedst kan li' det🍁 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.