Gå videre til hovedindholdet

Weekend kage

Uhh vi er altså temmelig kageglade her på Gården ;0)
For faste læsere, vil det ikke komme som nogen overraskelse. 


Ca 1 gang om ugen bager vi kage og gerne i weekenden. 
Nogen gange er det mig og andre gange er det yngstebarnet, der slår sine folder i køkkenet. 


Hun bager faktisk nogle eminent gode pandekager - og fordi hun er så glad for at bage, fik hun et kagekursus i julegave. Det skal hun på her i januar, sammen med en god veninde..


Men idag er det mig der har være i bagehjørnet. Favoritkagen i øjeblikket er banankage.


Lavet af de mest kedelige brune bananer fra frugtskålen og overtrukket med lækker smeltet chokolade.. 


 Tilsammen giver det et fantastisk resultat, der får tænderne til at løbe i vand.Vi bruger denne opskrift her fra bloggen Valdemarsro -  vi laver den dog uden valnødder og "kun" overtrukket med mørk chokolade ;0)


Den kan varmt anbefales ;0)Kommentarer

 1. Rigtig godt nytår.
  Uha skulle egentlig ikke fristes. Men elsker kage og banan.
  Hmmmmmm må vist prøves.

  God dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde :0)
   - husk der er banan (frugt i ) - så den er helt sikkert i den sunde afdeling..smiler..

   Slet
  2. Præcis. Sådan har jeg det også 😂😂😂

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.