Gå videre til hovedindholdet

Farmors skænk

Jeg har endelig fået den skænk, jeg har arvet fra min farmor, færdig.


Det har været en langvarig proces..


Først overvejelserne, om jeg overhovedet turde male den..ville jeg fortryde det ?!? ..
Jeg må indrømme, jeg har fortrudt det et par gange..Forklaringen følger her ;0)

Skænken stod i råt egetræ, da jeg fik den. Det passer ikke helt ind herhjemme, så jeg besluttede mig for at male den hvid..  - uden at grunde først! Det fortrød jeg bitterligt. Syren fra egetræet trængte igennem og lavede gule skjolder. 
Herefter gav jeg det grunder, det hjalp lidt på det. Jeg besluttede mig herefter, for at være modig og give den sort voks - det havde jeg leget lidt med, da jeg var på kursus med Vintage Paint.
Men det så hæsligt ud..min farmor havde været ryger og det gamle nikotin sad stadig i træet og var ikke "spærret ordenligt inde" - det betød at da jeg puttede voksen på - blev skænken blå lilla..jeg kunne have tudet!


Nå..gode råd var dyre!...jeg tog en hurtig beslutning  - og malede den istedet sort.
Det har jeg ikke fortrudt et sekund. Skænken er malet med Vintage Paint - "Black Velvet" og herefter efterbehandlet med sort voks.

Den står så smukt i spisestuen og ser helt eksklusiv ud - så nu fortryder jeg det ikke mere.


 Ja, faktisk er jeg blevet så glad for det sorte at jeg overvejer at male spisebordsstolene  - meen det må vist lige vente lidt :0)


Kommentarer

 1. Meget flot resultat, trods den lange omvej :-)

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette :0)
   Rigtig dejlig weekend til dig
   KH

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.