Det har ikke været den store æblehøst i år..desværre..
Men lidt er det da blevet til, trods alt.
Forleden, samlede vi nedfaldsæbler og lavede dem til æblegrød og senere til Gårdejerens favorit kage - æblekage :0)
Skrællerne fra æblerne brugte vi til at lave æblesirup. Det kan varmt anbefales - smager skønt på skyr/yoghurt og til pandekager ;0)
Opskriften kommer her, hvis du har lyst til at prøve selv:
Æblesirup
Skræller og kernehuse fra ca. 20 æbler
300 gr. sukker
Vand
Kom skræller og kernehus i en gryde og dæk med vand. Koger i ca. 1/2 time.
Sigt lagen fra og lad det koge ind i ca en times tid. Herefter tilsættes sukker og siruppen koges op, lad det simrer til sukkeret er smeltet.
Herefter hældes siruppen på mindre flasker og stilles til afkøling.
Men lidt er det da blevet til, trods alt.
Forleden, samlede vi nedfaldsæbler og lavede dem til æblegrød og senere til Gårdejerens favorit kage - æblekage :0)
Opskriften kommer her, hvis du har lyst til at prøve selv:
Æblesirup
Skræller og kernehuse fra ca. 20 æbler
300 gr. sukker
Vand
Kom skræller og kernehus i en gryde og dæk med vand. Koger i ca. 1/2 time.
Sigt lagen fra og lad det koge ind i ca en times tid. Herefter tilsættes sukker og siruppen koges op, lad det simrer til sukkeret er smeltet.
Herefter hældes siruppen på mindre flasker og stilles til afkøling.
Det kunne jeg da egentlig godt finde på at prøve, for lækkert ser det ud. :)
SvarSletGod uge
Kh Birgitte
Ja, det må du prøve - for det er faktisk ret lækkert ;0)
SletGod eftermiddag.
KH