Gå videre til hovedindholdet

Havebesøg i rosenhaven

Her på den sidste sommerdag, tænker jeg tilbage på et særligt havebesøg.
Jeg var nemlig på besøg i en smuk rosenhave - Peters have. Peter var med på turen til Hamburg og er lidt af en rosen ekspert. Peter, med efternavnet Ørum Scherg, er tilknyttet både Haveselskabet og Rosenselskabet.


På turen til Hamburg, var der flere der kendte Peter og havde hørt om hans have ( jeg må indrømme, jeg ikke var en af dem ). Vi var så heldige at Peter og hans kone, gerne ville vise deres have frem og en meget varm sommerdag ( vel ja, en af de få denne sommer ) gik turen gennem skoven på cykel, for det viste sig at haven ikke lå så langt fra, hvor vi bor. Ja faktisk havde jeg tidligere cyklet forbi den og kastet nysgerrige blikke over hækken ;0)


Haven var inddelt i mindre rum  - og med en stor frodighed. Selvfølgelig primært af roser, men også andre smukke planter, havde sneget sig ind.


Der var navneskilte på alle roser og der var alle typer af roser.. Det var så smukt bare at gå rundt og nyde det hele..
Prøv lige at se det kig her, ned igennem haven :0)


Dahlia haven..Flere steder i haven, var der små hyggelige kroge og siddepladserEn havedam med STORE Koikarper, var der også i haven.. Meget fin anlagt med natursten og grøn frodighed omkring..

   
Peter og hans kone bor i en smuk gammel ejendom, der hører under Vallø Stift. Da de overtog ejendommen, var der stort set kun græsplæne og høje træer.. Det er svært at forestille sig, når man går rundt i sådan en smuk og etableret have..
Men et meget spændende besøg - er så glad for jeg har været rundt at se flere forskellige haver i år. Det er dejligt at andre haveejere har lyst til at åbne deres havelåge op og vise frem. En dejlig og inspirerende oplevelse :0)

Kommentarer

  1. Sikke en smuk have! Den kunne jeg godt tænke mig at se engang. Man bliver nemlig så glad og inspireret af at komme på havebesøg :-) Tak for billederne!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det har været skønt at besøge forskellige haver i år :0) Spændende at se hvordan andre indretter sig udendørs og bruger haven..

      Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.