Gå videre til hovedindholdet

Nye fjerede venner

Jeg overvejer om vi skal lave besøgsgård herhjemme ;0)
..ej spøg til side, det er fordi der idag, endnu en gang er flyttet nye beboere ind på gården.
Denne gang er det en lille flok moskus ænder,  der er flyttet ind i den gamle hønsegård.
De er så fine og søde -og meget hyggelige, som de sådan går og vralter rundt eller når de bader i deres lille "bassin".
Det var naboens moskus ænder der havde ællinger og datteren herhjemme var hurtig til at sige vi godt kunne tænke os nogle!
- og det var nu ikke en tosset idé,  synes jeg  ;0)
Men hvad nu! tænker du måske - havde hun ikke købt silkehøns, hende Gårdejerinden? ! - og jo, det havde jeg. .men det er en værre historie med de høns! Først fandt katten ud af, hvordan den kunne åbne låget ind til kyllingerne og bagefter åd ræven dem der var tilbage!! Æv altså! Som ældstebarnet siger herhjemme - " mor de høns var en dårlig investering !" - og det kan han jo have ret i..smiler..
Nu skal vi have lavet ny hønsegård og så må vi prøve lykken igen .. indtil da , nyder vi synet af vores nye fjerede venner ( i den nu, forhåbentlig rævesikrede, indhegning )

Kommentarer

 1. De er fine :-) Men synd med hønsene. Håber det lykkes bedre næste gang! Vi overvejer at købe moskusænder fordi de æder dræbersnegle, ja, og fordi de er søde og hyggelige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nana det skal I gøre - de er så hyggelige. Og naboen fortæller de er meget effektive overfor snegle - de er særlig glade for deres æg ;0)

   Slet
 2. Sikke store de er! Jeg kunne godt bruge dem her, bare en halv time, til at tage de værste snegle!

  Hav en dejlig efterårstid,

  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også de gør et stort indhug i snegle bestanden herhjemme! Forhåbentlig kan jeg så have mine dahlia i fred næste år ;0)
   - ja.. nu er det rigtig efterårs tid med alt hvad der hører til af stearinlys, græskar, gyldne farver mv. Herhjemme venter en uges ferie - skønt!
   Også dejlig efterårs tid til dig :0)

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.