Gå videre til hovedindholdet

70 år er gået..

..siden Danmark blev befriet - og vi tænder stadig lys..
For at mindes og for at glæde os over vi lever i et frit land.
Det er vigtigt at mindes, synes jeg og vigtigt at fortælle historien videre. Vi har stadig vores oldemor, der kan fortælle historien fra dengang. Om besættelsen og om befrielsen- og vi lytter..både store og små..og vi tænder lys..

Rigtig god aften til jer derude.

Kommentarer

 1. Her tænder vi os lys i vinduerne og bål i haven - lyset er et stærkt symbol, hvis betydning jeg også meget gerne vil bringe videre til næste generation.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor fint at I også tænder bål. Ja, det er en vigtig tradition at give videre synes jeg..

   Slet
 2. Jeg var en tur på tanken for et par timer siden lige inden kl. 22, og tænk, jeg så ikke et eneste stearin lys i noget vindue på min 6 km lange vej! Det gør lidt ondt i os, som levede under Krigen og oplevede den berusende befrielse takket være bl.a de mænd og kvinder, som tog en ulige kamp op og reddede æren ..... og Marshallhjælpen ... for os.

  I aften har det officielle Danmark fejret Befrielsen og disse modige mænd og kvinder, både de døde og dem, som overlevede, mange med slemme ar på sjælen. Min afdøde mand var en af sidstnævnte, så her i huset mindes og ærer vi i særlig grad sådan en aften ham og hans kammerater for deres uvurderlige gave til os allesammen.

  Tak fordi I skønner på den frihed, som ikke kom af sigselv

  Jytte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte
   Du kan tro vi skønner på friheden - og er taknemmelige for dem der ofrede sig for sagen.
   Jeg kan godt forstå det gør ondt på sådan en dag - for jeg synes virkelig det er vigtigt at fortælle historien videre i generationer og mindes. Jeg er glad for at have min mormor til at fortælle historien - både for mig og mine børn, som jeg ved det betyder meget for at have fået den fortalt af en der selv oplevede det. Jeg håber de vil give det videre til deres børn engang.
   Mine tanker til dig og din familie
   KH.

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.