Gå videre til hovedindholdet

Det bugner af æbler

Det må blive et godt "æble-år" i år. Vores æbletræer har i hvert fald aldrig haft flere æbler, end de har nu!

 
Jeg bliver helt bekymret om grenene kan holde!
 
 
Jeg drømmer allerede om æblemost i stride strømme, gammeldags æblekage, æblesmør og mange flere lækkerier - uhm :0)
 
 
Men indtil da, bruger jeg de små nedfaldne æbler til dekoration inde og ude - ligesom mange af jer andre derude i Blogland ;0) Jeps gratis glæder er altid godt ik..
 

 
Her i yndlingskassen med de fire rum - har i øvrigt også nappet et par valmue frøstande med ind. De er også meget dekorative, synes jeg.
 
 
..og her på bordet i vognporten i et gammelt sylteglas.
 
Har du også mange æbler i år?

Kommentarer

 1. Lyder lækkert med æblesmør. Hvad bruger du det til? Og hvad består det af?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina
   Det er også super lækkert m æblemos. Jeg bruger det til boller, pandekager mv. ☺
   Jeg har fundet opskriften bloggen på her - www.valdemarsro.dk.
   God dag

   Slet
 2. Jeg har desværre kun to små æbletræer som ikke rigtig giver noget endnu. Men det kommer forhåbentlig om nogle år. Rigtig fine dekorationer du har lavet med dem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mon ikke de vokser sig store - der er ikke noget bedre end at kunne hente sin egen frugt i haven ☺
   God dag til dig

   Slet
 3. Vi har rigtig mange æbler i år. Måske skulle jeg også prøve med æblesmør. Sidste år lavede vi æblemost - uhmm, det smagte godt! Flot æbletræ, du har :-)

  SvarSlet
 4. Enormt dekorativt med æbler, skønne billeder
  Knus Iben

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.