Gå videre til hovedindholdet

Et lille hurtigt krea projekt

For lidt tid siden fik jeg en ide til disse små lygter..

 
De er lavet af gamle syltetøjsglas, malet med den sorte kalkmaling fra JDL. 
Jeg har malet glassene 3 gange - mest fordi jeg gerne ville have de også skulle se mørke ud indvendig - ellers kan man bare nøjes med to gange..
Herefter er det bare at skrive - eller tegne det man nu har lyst til.. 
 
 
Jeg nåede næsten at få taget billederne i tørvejr ;0)
Det er faktisk helt ok med lidt regn - det er godt nok også tørt derude - og så er der jo også en undskyldning for at sidde indenfor og lave lidt kreative sysler..
Tror faktisk jeg skal prøve at lave lidt flere  små lygter - men denne gang med et par af pastel farverne. Tror det vil være rigtig fint, med sådan nogle små lygter på et sommerbord..

Kommentarer

 1. Tak for ideen - den er da bare rigtig god og lige til at gøre efter!

  SvarSlet
 2. Hold nu op hvor er du kreativ :-) Fantastisk idé.
  Er kalkmalingen regnfast? Både på træ og glas?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :0)
   Jeg har ikke prøvet på træ endnu, men indtil videre har glassene overlevet en ordentlig omgang heldagsregn ;0) Tænker man måske kan efterbehandle, for det er jo ikke en decideret udendørsmaling, men indtil videre går det..

   Slet
 3. Sikke en sød ide.... Jeg har lavet nogen noget lignede - blot skrevet tekst på det klare glas.... og når det er syltetøjsglas, så kan alle være med ..!!! Fint stilleben..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja syltøjsglas har alle vist stående et par stykker af - i hvertfald hvis man er lidt krea nørdet tror jeg ;0)
   Uh har set dine fine glas - de er rigtig søde. Tror jeg skal prøve at gøre dig kunsten efter her i løbet af sommeren..

   Slet
 4. super smart fundet på,go ide ,-vil måske også kunne bruges inde i køknet til indkøbs sedler og meddelser til familien ??
  forsat go sommer mvh Karin PR

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og ja god ide også at bruge dem i køkkenet. Det er rart at få lidt samling på tingene engang imellem ;0)
   Også god sommer til dig ..

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.