Gå videre til hovedindholdet

Søndagssnegle

Når man nu har inviteret det meste af familien til arbejdssøndag, kræver det lidt lækkert til kaffen :0)

Idag faldt valget på disse Søndagssnegle med lækker remonce..


Hvis du er fristet kommer opskriften her - og de må gerne spises andre dage også ;0)....

Søndagssnegle

50 g gær
½ dl lunken vand
50 g smør - smeltes
3 dl mælk
2 spsk sukker
lidt salt ( ca. 1 tsk.)
hvedemel - ca. 500 g

Remonce:
75 g smør
75 g marcipan
1 dl sukker blandet med en 1 spsk vaniliesukker

Pynt:
perlesukker

Gæren udrøres i det lunkne vand og smør og mælk tilsættes.
Salt og sukker røres i og melet tilsættes lidt efter lidt, til dejen kan æltes og til sidst formet som en klump, der stilles til hævning ca. ½ time.

Imens blandes ingredienserne til remoncen.

Efter hævning rulles dejen ud og remoncen smøres på. Dejen rulles sammen til en "pølse" og skæres ud i 2 cm stykker.
Sneglene trykkes lidt flade, lægges på en bageplade og strøs med perlesukker - bages i ca. 10-12 min v. 200 grader..

God fornøjelse
Kommentarer

 1. Tak for opskriften den må helt sikkert afprøves:)

  SvarSlet
 2. UH de ser skønne ud dine snegle - jeg er sikker på de også dufter skønt.
  Jeg er tilfældigt stødt på din blog. Hvor er den fin og hyggelig - jeg melder mig som fast læser og glæder mig til at følge dig :-)
  Du er velkommen forbi hos mig; sallingssysler.blogspot.com ;-)

  SvarSlet
 3. Mums de ser gode ud...
  Elsker snegle.
  Tak for opskriften.
  Håber de fik lavet noget, når de sådan blev forkælet med hjemmebag:-)

  Knus Susi

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.