Gå videre til hovedindholdet

At lave det søde ingenting

.."Dolce far niente" - italiensk for at lave det søde ingenting ;0) og egentlig ikke en disciplin jeg er særlig god til. Ikke desto mindre er det præcis, hvad jeg har gjort den sidste uges tid.


Familien og jeg har nemlig været på ferie i Italien - et land vi aldrig har besøgt før, men det tror jeg bestemt vi kommer til igen. Det har været en skøn ferie, dejligt vejr, god mad og masser af dejlige minder lige ind på kontoen..
Vi havde tjekket ind på denne skønne campingplads i Lazise ( ved Gardasøen ), hvor vi havde lejet et mobilhome el. maxicaravan, som den hed. Fint indrettet og god placering på pladsen.


Gårdejeren og ældstebarnet er, som bekendt, utrolig glade for at cykle..


..så mens de prøvede kræfter med bjergene, var der dømt tøsehygge for yngstebarnet og jeg.


 Det betød en del tid ved poolen - tror faktisk yngstebarnet nu har udviklet svømmehud mellem tæerne ;0), samt lidt slendreture til "Bazaren" på pladsen, samt gåtur til Lazise by, som lå 10 minutters gang (max.) fra hvor vi boede.


Derudover har ferien budt på mange oplevelser sammen, vi har kørt tur i bjergene ( for at se hvor drengene havde prøvet kræfter..) - og spist is på toppen ;0)..


..hygget ved den smukke Gardasø, gået tur i Lazise, spist dejlig mad og flere is -  og smagt på noget af den lokale rosé vin  - uhmm. ;0)

Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har koblet så meget af. Butikken har været lukket og Gården er blevet passet godt på af familie og naboer - det er guld værd, for ellers havde det ikke kunne lade sig gøre, sådan at "stikke lidt af fra et hele". Det har været skønt - men nu er jeg også klar til at komme lidt igang igen ;0)

Kommentarer

 1. Der er simpelt hen ikke noget bedre end at komme lidt væk fra det hele en gang imellem. Når det så er Italien der er valget, bliver det ikke meget bedre. Vi har også været der et par gange, da børnene var små, og vi skal helt sikkert igen.
  Man bliver så afslappet og helt salig af sådan en ferie, og som du skriver, så er det så også godt at komme hjem igen, og være totalt klar til at komme igang igen.
  Skønt I har haft sådan en dejlig tur
  Rigtig god lørdag aften

  Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lone
   Ja, nogen gange er det fint at komme lidt væk fra hverdagen ;0)
   Ha' en dejlig søndag

   Slet
 2. Åh, det må da have været skønt at være i Italien et smut :) Der ser dejligt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro det kan det var dejligt - kan godt anbefales med sådan en "smuttur" ;0)

   Slet
 3. Jeg ELSKER Italien og Lazise er bare skøn <3 vi rejser til adriaterhavskysten om 6 uger, og jeg kan slet ikke vente på at skulle tilbringe 2 uger i Italien igen;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh det lyder også rigtig dejligt :0) Ja, jeg må sige Italien er et dejligt land.

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.