Gå videre til hovedindholdet

Ferie i det svenske - del 2, Kalmar

Som lovet kommer her et indlæg om parken ved Kalmar.
Vi havde egentlig tænkt, vi skulle ind og se den gamle borg, der ligger i Kalmar. 


Så langt nåede vi dog ikke i år. Vi havde nemlig travlt med at gå rundt i byen og i parken, så vi nåede kun at se borgen udefra. 


Vi har dog allerede aftalt at det bestemt ikke er sidste gang, vi besøger Kalmar, så er "borgbesøg" på listen til næste gang. I det hele taget kunne vi godt tænke os at bruge lidt mere tid i området Kalmar / Öland, så næste gang må være med en overnatning eller to.. ;0)

..tilbage til parken. 


Parken, som helt rigtig hedder "Kalmar Stadspark", blev anlagt i 1877-1880 og rummer mange eksotiske træer, buske og blomster - se evt. mere her.


Parken er utrolig smuk - med mange smukke bede og hyggelige kroge. Der virkede velbesøgt, men uden at virke "overrendt".


I parken findes både sø og vandløb. Hvilket også tiltrak flere fugle..

Det fine lille hus her, stod også i parken - meget hyggeligt..


..og liggestolen, der ligeledes stor i parken, var med til at skabe den helt rigtige sommerstemning ;0)

Et rigtig hyggeligt sted - og helt sikkert et besøg værd, hvis du kommer på de kanter. Pak en picnickurv og tag et tæppe med. Vi fortrød lidt, vi ikke havde gjort det, for vi kunne sagtens have tilbragt flere timer der  - både børn og voksne :0)

Hyggeligt "lille-put" hus, som børnene kunne kravle ind i og gemme sig..
Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.