Gå videre til hovedindholdet

Havens blomster..

Jeg ved godt jeg har sagt at vores have er meget grøn, men ligeså stille bliver farveskalaen udvidet ;0)

Se bare disse billeder, jeg tog forleden under "hedebølgen":

Smukke Dahlia

De står smukt sammen hortensiaerne i bedet ud mod vejen..
Har i år endelig haft succes med Dahlia - jubii..
Nu skal jeg bare huske at få dem op, når efteråret kommer..

Det aflange bed, under vinduerne ved udestuen, tager endelig form..
( se venligst bort fra den lidt langhåret plæne - det var simpelthen for varmt at slå græs:0)..)
 
I bedet har jeg plantet hortensiaer, høstanemoner, lavendler, sat ranunkler og sået lidt sommer blomster..
Dog har jeg ikke fået så stort udbytte af mine høstanemoner - kun en blomst er det blevet til?? Jeg fik dem forærende fra en anden have og plantede dem i efteråret.. nogen der ved om de kan springe en blomstring over, når de er flyttet - ligesom pæoner??

Her lidt nærbilleder af bedets blomster:Den sidste ranunkel..
Nu er den afblomstret - men smuk var den..

Den store sommerfuglebusk var i haven, da vi overtog gården.
Den lider lidt under varmen, men er så smuk.. 
 
..og tiltrækker mange sommerfugle og andre insekter..
 
Det er skønt at gå rundt i haven og nyde synet af de mange smukke blomster - og det bedste er at kunne tage lidt med indenfor..

 Buketten her er bundet af blomster fra haven
 
Lidt tættere på..
Jeg har brugt æbler, dahlia, dusksalvie, jomfru i det grønne, skt. hans urt og stenbræk blade som afslutning..
 
Nu står den her på den gamle kommode og lyser op.
Dejligt med friske blomster - særligt når de er fra egen have ;0)
 
God aften til jer derude
- og velkommen til nye læsere - hyggeligt I fandt vej forbi :0)
 

Kommentarer

 1. Hej Søde
  Hvor er den lækker den buket du har bundet dig. Og ja blomster fra haven er alletiders. Jeg tror også jeg gerne vil have sat lidt flere blomster rundt omkring næste år.
  Gad vide om jeg skulle udvide bedet, når du har hentet din dronningebusk, og så få plantet alt muligt lækkert der..
  Tak for i går, det var så hyggeligt.

  Knus fra Marija

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have :0)
   Det lyder som en god ide at lave bed, der hvor "dronningen" står - giver gerne en hjælpende hånd ;0)

   -og ja selv tak for i fredags. Det var rigtig hyggeligt..
   God søndag til dig
   Knus

   Slet
 2. Hold da op!! Hvor har du mange smukke blomster i din have...

  Vi har lige måtte grave 15 stor pæoner og , da jeg ikke kunne holde til at ordne det store bed længere og Kenneth har nok at se til indvendigt i huset, så nu er det mest græs og frugttræer vi har i haven.

  Ha´en dejlig aften

  Knus Susi

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susi
   Ja nu hjælper det lidt på det med blomsterne - men jeg tager lidt af gangen, ellers kører jeg sur i det. Hellere få, men pæne bede..

   Jeg synes nu også din have ser dejlig ud og det er vigtigt at man kan nyde haven og ikke få dårlig samvittighed, så kan godt forstå I måtte "reducere" lidt i det..

   Ha' en dejlig søndag
   Kram herfra..

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.