Gå videre til hovedindholdet

Oliventræ

Jeg har længe ønsket mig lidt større planter til stuen, men synes det har været svært at finde nogen jeg synes rigtig godt om..
Jeg har kigget på oliventræer flere gange, men har været lidt i tvivl om, hvorvidt de ville kunne trives indendørs..
Nu har jeg taget chancen og fik derfor blomsterhandleren til at tage et træ med hjem fra Grønttorvet.
Hun har fundet et rigtig fint eksemplar, som nu står i stuen - nu håber jeg så det vil trives..

Træet stå i en opbevaringskurv fra Ikea

Kigger man godt efter, kan man faktisk finde oliven på træet :0)

Træet passer rigtig godt her i krogen ved sofaen og her med til at
bløde sofaens lidt "hårde" udtryk lidt op..


Har du mon nogen erfaring med at have oliventræer indendørs?

Kommentarer

  1. Hvor er det fint!
    JEg synes jeg har hørt om en del der har dem i krukker i haven om sommeren og så tager de dem indefor om vinteren og sætter dem forholdsvis køligt.

    Didde

    SvarSlet
  2. Ja vi har et som vi tog ind et år, det smed desvære alle bladene. Den kunne simpelthen ikke tåle varmen (vi har brændeovn) vi har også haft det til at stå køligt i vores bryggers, men det kunne den heller ikke lide. De er lidt svære at gøre tilfreds! men jeg håber at dit er lidt mere samarbejdsvillig:-) Pøj pøj med det.

    Louise

    SvarSlet
  3. Hej, Gårdejerinde:)

    Jeg har en olivetræ, dne står ude om sommeren, helt til frosten kommer, så tager jeg den ind og slæber ned i kælderen. Den taber alle blade, nok fordi det er alt for lunt til den,men skyder hvert forår igen. Den kræver kølige rum, oliventræer overvintrer bedst ved temp. under 10. og meget lidt vand.
    De er dog meget smukke, men lidt besværlige som stueplanter. Kan sagtens være nogen der har succes med dem:)
    Meget flot blog du har, nyder dine blomsterdekorationer :)

    Hilsen, Kristina

    SvarSlet
  4. Hej Gårdejerinde:)
    Hvor er det et fint oliventræ du der har fået dig:) Vores Oliventræ kommer altid ind i stuen, når frosten banker på døren først på efteråret- og det kommer ud i haven igen, når frosten er taget afsted igen:)
    Ha en god dag.
    Knus fra Mette

    SvarSlet
  5. Hejsa

    Ja mange gange har jeg prøvet men det går ikke og spurgte hos Thyme og de sagde også nej...
    Men måske andre har bedre erfaringer...end jeg...
    Her gik det ikke.
    Mvh Tine/millevanille

    SvarSlet
  6. Hej med jer

    Hmm jeg er lidt spændt på om det går - ellers må det flytte udendørs til foråret..
    Har I mon nogen forslag til andre lidt større planter ( som ikke er stuebirk - smiler ) der kan trives indendørs?

    Rigtig god dag til jer alle
    KH.

    SvarSlet
  7. Hvor ser det bare fint ud, jeg har haft oliventræer inden for i flere år. De bliver sat udenfor om sommeren og står og pynter på terrasserne, bliver sat ind igen når de andre blomster tages ind. Jeg har flere træer der efterhånden har nogle år på bagen.
    Visner de for dig, skal du bare prøve at blive ved med at vande, så kommer langt de fleste gange igen og ofte med endnu flere tætte blade.

    Dejligt igen at have tid og overskud til at komme forbi dig og kigge og 1000 tak for dine søde hilsner. Hver og en har betydet så uendelig meget for mig. Undre mig stadig over, hvor meget mennesker man aldrig har set eller hørt, kan betyde så meget, men det gør I :o)

    Knus fra Jill

    SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.