Gå videre til hovedindholdet

Æbler..æbler..æbler..

Det lader til at blive et fantastisk æble år i år!! 
Vi har simpelthen så mange æbler, i modsætning til sidste år, hvor vi stort set ikke havde et eneste! 


Vi går og glæder os til de bliver rigtig modne...
.. så skal der laves most, mos, "æblesmør" og æbletærte..uhm det bliver dejligt.


Vi har allerede snakket om, vi må lave en familiedag - hvor alle giver en hånd med, og så er der ellers most mv til vinteren.

Men.. indtil de er klar, må vi nøjes med nedfaldsæblerne - ja, jeg må indrømme jeg ikke bruger dem - jeg venter til jeg kan plukke fra træet - tilgengæld er høns og ænder ret pjattet med dem og hestene ligeså 😉


Og så er de jo også ret dekorative bare at have liggende til pynt ( jeg synes nemlig det er alt for tidligt med pyntegræskar )..Man kan også lave en krans af dem..


Her har jeg brugt en færdig metalkrans fra butikken. Den kan åbnes og så er den spids i den ene ende - så er det bare at skubbe æblerne på. 
Hurtigt og nemt - et lille bånd og så er den klar til ophæng.


Og mens man står og laver kransen, kan man jo drømme lidt om lun æbletærte med kanel og kold flødeskum..uhmmmm 🙂


Kommentarer

 1. Åhhhh æbler er fantastiske.
  Alle vores ananas æbler har været uspiselige i år.
  De er slet ikke blevet søde.
  Discovery er spist med glæde. Så nu er der bare Ingrid Marie tilbage og vi har slet ikke så mange som vi plejer. Hvor er det sjovt med forskelle i landsdelene.

  Smuk dag
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! æbler er fantastiske..
   Ja, det er da pudsigt med sådan en forskel - jeg har nærmest været bekymret for at grenene skulle knække ( er det måske stadig en smule.. ).. Men generelt har vi virkelig haft megen frugt - moreller, pærer, blommer, brombær og æbler..det eneste der ikke er blevet til noget er vores hindbær - de er bare tørret ind..desværre.. Men så må vi jo bare nyde alle de andre lækkeriet istedet 😉

   Dejlig weekend til dig 🌸

   Slet
 2. I er heldige. Vi har to æbletræer...og hvis vi er heldige giver de begge TO æbler i år. Men, de ryger nok ned i det næste blæsevejr...
  Sjovt som vi kun har æbler hvertandet år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther
   Ja, det er da lidt mærkeligt at det kun er hvertandet år..
   Du må komme herud og plukke istedet 😉

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.