Gå videre til hovedindholdet

Haveplaner

Jeg sidder og lægger planer...haveplaner..
I år skal det nemlig være! Jeg vil have lavet et skærebed - et fint og frodigt et, hvor vi kan plukke et hav af buketter :0)


Jeg har taget kontakt med en lokal pige, der er uddannet gartner og som også er indehaver af en lille frøbutik. Hun er kommet med nogle forslag og så er jeg selv igang med at bladre havebøger mv. igennem, for at sammensætte det helt rigtige. Det er rigtig spændende og jeg glæder mig til lidt varmere vejr, så vi kan komme i jorden..
Bedet skal ligge her, ved hønse- og andegården og de gamle frugttræer.


Det kommer til at se så fint ud..
Lige nu har jeg bl.a. skrevet ærteblomster, skærmblomster, marmelukærme, frøken hat, hjulkrone, og jomfru i det grønne på listen..

Hvis du har nogen forslag til blomster, jeg skal huske at få med, må du endelig skrive det :0)

Kommentarer

 1. Spændende. Du bliver så glad for dit snittebed. Jeg vil anbefale dild, skærmene er så smukke i sommerbuketter. Asparges grønt er ligeledes fint og let i sommerbuketter. Du skal da også have en række georginer til snit. Solsikker, og måske en række roser. Jeg har også rækker med stauder, bla. floks, iris og studenternelliker. I år har jeg sået artiskok, knopperne er fine i buketter.

  Rigtig god fornøjelse med snittebedet.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig - dild, solsikker og georginer :0) De er noteret.. Spændende med artiskokker, det var værd at overveje :0)
   Mange tak for input - jeg glæder mig til at plukke løs..
   Kh Karina

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.