Gå videre til hovedindholdet

Julelys eller vinterlys..

Forleden havde vi besøg af min svigerfar og han var lige en tur med i butikken og se den i "juletøjet".
Det er ingen hemmelighed at han synes julen kommer for tidligt ;0)  - "..og nu havde han da endda også set nogen, der allerede havde hængt julelys op!"
 
Jeg kan godt følge ham i det med julen kommer tidligt - og nogen steder ( læs dagligvarebutikker..) meget for tidligt. Det er noget af det, jeg har skulle vænne mig til, ved at have butik - man må bare være lidt tidligere på færde ifht julen..


Nå, men tilbage til det med lysene..
Jeg synes det er så hyggeligt, når lys kæderne begynder at komme frem ( i moderate mængder vel at mærke..smiler..). Jeg tænker mere på det som "vinterlys" og ikke "julelys"..
Det bliver hurtigt mørkt nu og man (jeg ) har brug for lys - og så ser det da bare fint og stemningsfuldt ud, der i mørket..


Herhjemme er der kommet flere lys kæder til de seneste par år - og der kommer formentlig også flere op i år.. 


Ved butikken er de første lys kæder kommet op og hjælper med til julestemningen..


Vi bruger også levende lys i lanterner hist og pist og så har vi i år, fået nogle solcelle lamper op - de hænger i frugttræerne nede ved hønsene..


Så hyggeligt - selvom hønsene og ænderne nok er ligeglade..smiler..

Hvad med jer? Er i til vinter - eller julelys?


Kommentarer

  1. Jeg er helt klart til vinterlys - min lyskæde lyste sidste pr langt ind i mørke januar - og den nåede aldrig ned, så har lige tændt for den forleden, det er bare SÅ hyggeligt at komme hjem til

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er virkelig hyggeligt. Vores bliver også hængende længe efter jul ;0)

      Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.