Gå videre til hovedindholdet

Flere blomster i gården - og en glemt skat

De sidste par dage er der kommet lidt flere blomster til i gården eller gårdhaven, som jeg faktisk godt synes vi kan tillade os endelig at kalde den gamle gårdsplads. Den begynder nemlig at tage form nu - med det gamle jern have bord og flere og flere krukker og zinkbaljer med blomster. Så dejligt og noget vi har sukket efter i lang tid.Sidste "skud på stammen" - eller blomst i krukken, om du vil, er lavendler i den gamle zinkbalje. Det har der været tidligere, men de trængte til en udskiftning og nu står der igen smukke lilla lavendler.


På det lille plantebord er der også kommet lidt fornyelse. En "Dronning Ingrid " og så den skønneste sart rosa petunia, købt med hjem fra Grønttorvet i weekenden.


Ligeledes fra Grønttorvet kom de sødeste små lavendler..  


- i den grad miniature og slet ikke til at stå for! Jeg måtte også lige "nappe" en enkelt til mig selv ;0)
Jeg tror aldrig jeg har set så små lavendler før..


..og så til det med den glemte skat.
For et par år siden, hjalp min svigerinde med at tømme en butik, med forskellige ting og sager. Her reddede hun en vandfontaine. Det er en kopi af en gammel sag - den er tung og lavet i et (for mig ) ubestemmeligt materiale.  Jeg var så heldig at få den af min svigerinde, og fontainen blev sat i den gamle stald, indtil den "rigtige" plads kom - det tog lidt tid, og jeg havde næsten glemt den, men nu er pladsen fundet.. På væggen i gårdhaven :0)


Jeg ved faktisk ikke om den kan komme til at holde vand igen - tror den er lidt utæt. Men til blomster er den rigtig fin -og så passer den grønlige farve på løven, til den grønlige farve på havebordet. 


Nu skal den bare hænges op - men det må jeg lige have Gårdejeren til at hjælpe med - indtil da står den lige på jorden, med blomsterne sat løst i - det er jo ikke forbudt at "lege lidt"..

Kommentarer

 1. Hvor er det fint! Jeg elsker både lavendler, men også de knaldgule rapsmarker i baggrunden! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Maude
   Ja - jeg er faktisk også lidt pjattet med den gule rapsmark, selvom gul ikke er min favoritfarve ;0)
   Overvejede faktisk om man kan lave en bestilling på en rapsmark, når sønnen skal konfirmeres om et par år..smiler..

   Slet
 2. Åhhh de er søde de små lavendler. Hvor er det en fantastisk smuk fontæne. Så godt du har fundet en plads til den. Jeg har en lidt mindre model, som har hængt i stuen, men den har fået ny plads i haven nu. Og ja det er altså mandfolkejob at hænge sådan et monstrum op ;0)

  Ønsker dig en dejlig dag
  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er virkelig ikke til at stå for ;0)
   - og ja, her må der flere kræfter til - det er en tung sag!!
   Rigtig dejlig dag til dig

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.