Gå videre til hovedindholdet

Af skade bliver man klog!

..hmm det var meningen at dette indlæg skulle være skrevet i fredags, og indholdet var da også tiltænkt en smule anderledes..


Egentlig ville jeg have talt om den hverdags luksus det er at have høns. 


For det er altså en sand luksus at kunne hente friske æg med solgul blomme - mums, siger jeg bare ;0) Endelig var hønsene begyndt at lægge æg regelmæssigt..


Nu skete der bare det i fredags at ræven kom på besøg ( igen!!! fristes man til at sige..) tidligt og selvom hønsegården i den grad er gjort rævesikker, så hjælper det ikke, når man har åbnet lågen dertil, for at lade hønsene komme lidt "på græs" mellem frugttræerne. 


Øv hvor blev jeg sur, gnaven og ærgerlig! 8 høns og 1 hane  - alle væk!! Kun flere bunker med fjer fandt vi..
Jeg kaldte og kaldte og håbede nogle havde overlevet og gemt sig i naboens mark. Men ingen kom..
 - før lørdag aften, da en enkel høne pludselig dukkede op. Nu sidder hun så ene og alene den stakkel i hønsehuset - med lågen solidt lukket ;0)
I aften får hun nye venner - jeg skal nemlig ud og hente nogle nye beboere - og så tror jeg, det er slut med lågen åben. De må blive i hønsegården fremover!
Ak ja! af skade bliver man klog..er det ikke sådan man siger..

Har i øvrigt modtaget forskellige råd om hvordan man holder ræven væk fra hønsegården.. et af de bedre er at lade manden i huset tisse ved hønsegården..smiler.. Har luftet ideen herhjemme - den blev modtaget lidt blandet.. Sønnen synes det lød sjovt, Gårdejeren knapt så begejstret og datteren mente de skulle sørge for at fordele sig lidt..hæ..hæ..
Jeg tror nu bare jeg husker det med lågen ;0)

I øvrigt ville jeg også have delt en opskrift med jer i fredags -  på en let og enkel favorit ret herhjemme - hvor æg selvfølgelig indgår og den skal I da ikke snydes for selvom ræven var på besøg:

Tunmousse salat

2 dåser tun i vand - vandet hældes fra
1 pakke flødeost  - her bruger vi BUKO, den kan nemlig fås økologisk
4/5 kogte æg i både
1/2 håndfulde cherry el. blomme tomater
1 bundt blancheret broccoli i små buketter
1 hoveder hjertesalat 8 andet salat kan sagtens bruges )

Ost og tun blandes og formes til små "klatter"
Salat fordeles, sammen med de øvrige grøntsager på et fad. Herefter fordeles æg og "tunmousse" ovenpå.
Og så er det klar til servering - gerne med et lækkert stykke brød :0)
Nemt og enkelt - og i øvrigt smager "tunmoussen" også fortrinligt på et stykke brød.


Velbekomme


Kommentarer

 1. Ja ham den elegante Mikkel er sjældent en velkommen gæst. Godt nok træls, og en grum skæbne de fik dine høns og hane. Jeg har ingen erfaringer med fjerkræ, så den lukkede låge er nok den bedste løsning, men knap så romantisk. Min nabo går tur med sine høns i haven, sådan en times tid, og så rydder de lige lidt op, og hun kan holde øje med dem.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, ham vil vi gerne være fri for ;0)
   Måske skulle jeg overveje "ledsaget udgang", så de kan komme lidt ud for indhegningen ;0)

   Slet
 2. Det er svært med de høns, synes jeg, for når jeg ser billeder af glade høns der gokker rundt på en græsplæne, tænker jeg at det skal mine da også, men jeg synes det er et værre mas at fange dem ind igen, at holde øje med ræv og mår og den slags. Så for tiden har vi bestemt at vores høns er i hønsegården. Jeg ved ikke hvad de ville vælge hvis man spurgte dem. Frihed og faren for tidlig og voldsom død eller hønsegårdens sikkerhed. Jeg ønsker mig i hvert fald en større hønsegård, og det tror jeg også hønsene gør! Held og lykke med de nye beboere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt svært med de høns :0) Det er nemlig rigtig hyggeligt, når de "tuller" rundt på græsset, men for nu bliver det hønsegården og så må vi se om vi skal udvide den lidt på sigt ;0)

   Slet
 3. Øv øv og atter øv med den ræv.
  Vi har også oplevet det en enkelt gang, og man bliver så trist.
  Godt den ene stakkel får nye venner. Lækker opskrift. Den tror jeg skal afprøves snart.
  Rigtig god dag

  Knus Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er virkelig ærgerligt! Vi hentede de nye igår og det ser ud som om de kommer godt ud af det med hinanden.
   Ja opskriften er virkelig lækker og kan klart anbefales:0)

   Slet
 4. Åh...hvor jeg føler med dig. Det er bare SÅ ærgerligt. Men når det røde lyn rykker ud, går det stærkt.
  Kunne han så bare nøjes med at snuppe en enkelt, men han skal selvfølgelig tage hele flokken, intet mindre.
  Jeg prøvede det også sidste år. Om få dage får vi en høne og 10 daggamle kyllinger af Wyandot dværg. Det glæder jeg mig til.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, han er en hurtig slyngel!! og ja, jeg blev også lidt overrasket over, han ligefrem havde taget hele flokken! Tænker det må være en hun og hun har hvalpe..
   Spændende med jeres kyllinger :0) Wyandot er en dejlig race..

   Slet
 5. Åh nej, det var synd. Godt der er nye høns på vej til hønsehuset.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er bare så ærgerligt!! Æv..
   De nye beboere er flyttet ind - og det går heldigvis rigtig fint med dem - selvom de er bag lås og slå ;0)

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.