Gå videre til hovedindholdet

Projekt ny køkkenhave del 1.

Da vi overtog gården, var en af de ting, vi hurtigt gik igang med en køkkenhave. En kæmpe en - og her må vi nok erkende at vi tog munden for fuld!! Vi har prøvet af flere omgange at få det til at fungerer for os, men den var alt for ambitiøs og istedet for at være et fantastisk sted med overflod af grøntsager, bliver det til et lidt for tilgroet sted med ukrudt! Og det skærer altså i mit hjerte.

Så nu har vi taget en beslutning - vi starter forfra. Med en lille køkkenhave, hvor vi kan følge med og stadig få lækre grøntsager, som vi selv har gået og hygget om ;0)


Vi vil flytte køkkenhaven længere op mod huset. Tæt ved vores bålplads, tæt ved de skønne moreltræer - ja tæt ved der, hvor vi opholder os mest i haven.


De sidste par dage har vi brugt til at rydde op og skabe rum ..


- og nu er vi næsten klar til at lege med "indretningen". 
Køkkenhaven kommer til at består af 9 "højbede" - eller forhøjede bede, om du vil, lavet af pallerammer. Den kommer til at ligge lige her - til venstre for jordstriben og bag ved de to træstubbe, man kan se forrest i billedet. Der er sol det meste af dagen, selvom der på billederne her er skygge..


Derudover skal vi have plantet bærbuske ( de kommer formentlig til at stå i selve jordstriben ) - og forhåbentlig kan vi i weekenden fylde jord i kasserne og så og prikle småplanter ud! 
Jeg glæder mig :0)


Kommentarer

  1. Fantastisk ide at gøre haven mindre. Tror vi alle har prøvet at ligge ud med et alt for stort jordstykke. Vi må bare erkende at tiden er ikke til det. Desværre.
    Bliver spændende at se resultatet.

    Rigtig god dag
    Charlotte

    SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.