Gå videre til hovedindholdet

Sensommer buket

Så blev det 1. september og dermed den første efterårsmåned. 

Vi kan vist ikke prale af den bedste sommer i år - desværre. Der har heldigvis været lidt varme i luften, men jeg synes ikke, der er har været samme frodighed i haven i år, som der var sidste år.


Vores æbletræer er noget påvirket af mangel på varme ( tror jeg ) og det ser ikke ud til at blive den bedste æblehøst, men forhåbentlig er der nok til både most og æblekager ;0)


Der er faldet mange æbler ned allerede. Flere af dem er brugt i stillebens hist og pist og idag kom der også et par stykker i en lille "sensommer buket" med havens blomster..

Udover æbler, har jeg brugt Skt. Hans urt, hortensia, blomster fra sommerfuglebusk og høstanemoner. 
Æblerne satte jeg på en pind, inden jeg bandt buketten. 
  

Buketten fik plads på sofabordet og på bakken blev lysestagerne udskiftet, med nogle små fyrfadsstager, der passer i farven. Hurricanen fik nyt bånd og en lille medaljon.Her til aften, lykkedes det lige solen at trænge igennem skyerne og lyse lidt op herinde..dejligt :0)

Kommentarer

  1. Selv om sommeren ikke har været som vi ønskede det på mange planer, så er det nu alligevel dejligt at kunne gå ud og plukke en skøn buket og sætte den på bordet :-). Håber at det kan vi længe endnu, din ser ihvertfald rigtig dejlig ud :-), kh Margit

    SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.