Gå videre til hovedindholdet

Nu høster vi..

Det bugner af frugt og grønt i haven ( ok måske ikke så mange grøntsager som håbet, til det har køkkenhaven nok været lidt for nedprioriteret i år..) og vores ønske om at være (delvis) selvforsynende med frugt og grønt bliver i den grad opfyldt :0)
 
 Her et kig i vores lille "plantage" ;0), hvor træerne bugner med æbler, pærer og blommer..
 
Yndlingsæblet - for mit vedkommende ihvertfald - er Ingrid Marie, der vækker skønne barndomsminder.. 
 
Jeg bliver simpelthen så glad over at kunne hente tingene i min egen have - og vide at de ikke er fyldt med alt muligt..
Også i forhold til børnene - at kunne vise dem hvor tingene kommer fra og hvordan de ser ud, inden vask og tilberedning - fedt!
 
Nyopgravet kartofler - med jord ;0) ( ja de er røde..)
- og så har lillepigen faktisk selv været med til at lægge dem..
 
Vi er stadig lidt "drivhus-novicer", men synes nu det er gået rigtig fint i år..

Det har været dejligt at sidde her under vinen og kigge ud over marken..
Jeg synes vi begynder at have lidt styr på det med at beskære, men jeg kan godt mærke, jeg stadig er lidt (for) forsigtig..
 
 Vindruerne er desværre med kerner, men de smager fantastisk - og der er rigeligt af dem..
Tomaterne har været stor succes i år - der har simpelthen været SÅ mange
også agurkerne har været fine, men de er slut nu..
 
Udenfor er brombærrene ved at være modne og jeg glæder mig til at lave lidt marmelade af dem..
- hvis jeg ellers når det, inden ungerne spiser dem ;0)
 
Til slut et billedet af dagens høst:
De sidste agurker, blandede tomater, vindruer og blommer
 

Jo jeg følger mig virkelig privilligeret - og så har vi jo allerede spist masser af moreller, jordbær og rabarber - ligesom jeg har lavet hyldeblomst saft, rabarbersaft og jordbær/rarbermarmelade, som kan bringe lidt sommer frem her til efteråret/vinteren.. ;0)

Kommentarer

 1. Det ser så lækkert ud. Forstår godt du glæder dig så meget over det :-))

  SvarSlet
 2. Det ser da super godt ud. Dejligt selv at kunne høste. Vores æbletræer er ikke kommet med et eneste æble i år. Kan ikke forstå det???
  God dag til dig.

  SvarSlet
 3. Hvor er det fantastisk søde...

  Jeg nyder selv at gå og plukke i øjeblikket, dog har jeg ikke helt det store udvalg som du har, men mon ikke der kommer lidt mere til næste år.

  God aften...

  knus herfra

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.