Gå videre til hovedindholdet

Julebordet

I år har det været ekstra særligt at holde jul. Det var nemlig første gang at vi skulle prøve at holde juleaften her :0) Jeg har glædet mig, men har måske også haft en lille smule "præstationsangst" - tænker det er meget naturligt..
Jeg havde allieret mig med min mor, som kom og hjalp mig med maden - tak for det :0)

Det var vigtigt for mig at skabe den rette stemning -både inde og ude, så vi havde tændt fakler og fundet forskellige lanterne frem der stod udenfor og bød velkommen ( glemte selvfølgelig at tage billeder - øv!)..

Indendørs var bordet naturligvis dækket og her havde jeg lavet en dekoration med to store afskårne amaryllis, gran, kogler og lidt æbler. Havde håbet på at amaryllisen ville nå at springe lidt mere ud end de gjorde, men synes nu alligevel dekorationen fungerede ok..
( i øvrigt står de rigtig fint nu -typisk ik.. smiler..)

Derudover havde jeg lavet et honninghjerte til hver enkelt og lagt det på hver tallerken. Det fungerede som bordkort - det plejer vi egentlig ikke at bruge, men ville gerne lave en personlig ting til hver enkel..
Det så rigtig sødt ud og gæsterne blev glade for det.


Hvordan mon dit julebord så ud?

Vi havde i øvrigt en rigtig dejlig aften og jeg vil bestemt ikke have noget imod at holde jul på landet igen :0)

Kommentarer

 1. lyder hyggeligt og tillykke med den første veloverstået jul på gården, er sikker på at der kommer mange flere!

  Glædelig bagjul.

  Louise

  SvarSlet
 2. Glædelig jul.
  Hvor ser det hyggeligt ud og sikke nogle søde bordkort.
  Godt nytår til dig og dine.

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.