Gå videre til hovedindholdet

Smukke Allium

På bagsiden af gården, tæt ved drivhuset blomstrer i øjeblikket de skønneste Allium.


 Der er både lilla og hvide.
Det virker som om der kommer flere og flere hvert år - men måske er det også fordi, der bliver åbnet lidt mere op hvert år. Dog uden det hele bliver ryddet, men lidt beskæring hist og pist i de gamle frugttræer og bede, gør at der bliver luft og rum til de kan brede sig.


De står sammen med Vild Kørvel, som også blomstrer i stor stil.
Det er sådan et lidt vildt og utæmmet område, men jeg kan egentlig ret godt lide at det er sådan lidt utæmmet..


Synes faktisk det ser fantastisk flot ud!
Jeg ved godt at nogen måske vil mene, den vilde kørvel er ukrudt, men lige her, i dette område af haven, der må den altså godt være.
Den er faktisk også ret fin i vaser - enten alene eller sammen med f.eks roser..


Kommentarer

 1. Hello my dear,
  I love Allium very much in both colors and the healthy green behind the courtyard looks gorgeous.
  I wish you a wonderful weekend break, Mia

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Mia - I hope you too, will have a wonderfuld weekend :0)

   Slet
 2. Håller helt med dig! Ett vilt parti är vackert och skönt. Där kan en del, som Allium, få breda ut sig bland naturens vackra försommarblommare.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nogen gange er det så fint med et lille "vildnis"
   Ha' en skøn weekend :0)

   Slet
 3. Jeg æææælsker det utæmmede og drømmer om et kæmpe bed med hvide og blå allium. Der må nu osse gerne være vild kørvel 😉
  Rigtig god aften

  Knus
  Lone

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære opslag fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.