Gå videre til hovedindholdet

Den sniger sig ind..

Selvom vi herhjemme har en aftale om ikke pynte til jul indendørs, før EFTER Gårdejerens fødselsdag ( 16/11), så har der alligevel sneget sig en lille smule jul ind i denne uge..
- og ja, vi har jo passeret d. 16. men dette kom altså ind et par dage før..
( til gengæld har jeg vel frit lejde nu 😀)


I starten af ugen havde jeg workshop og en af de ting kursisterne lavede, var nogle fine træer i lav- eller lærkegrene.
Jeg havde lavet en model af begge - den med lærkekogle forelskede min mor sig i, så den fik hun naturligvis og den med lavgrene beholdte jeg altså selv.


Det lille træ har fået plads her på den gamle kommode, sammen med nogle skønne julekugler jeg også hapsede med fra butikken. Det er et par af mine julefavoritter i år 💓


De er todelte og med stearin. Ret hyggeligt - og når så de er er tomme, kan man jo bare sætte låget på og bruge dem som almindelige fine julekugler eller evt sætte en fyrfadslys i.
Det kan da sagtens gå, selvom vi ikke har ramt december endnu..


I øvrigt er det lille træ og julekuglerne ikke det eneste nye her i stuen - vi har nemlig fået en ny lampe. Som faste læsere af bloggen vil huske, er lys/lamper ikke Gårdejerens og min stærke side - forstået på den måde at vi har ret svært ved at finde noget vi kan li' og så lever vi med lidt halvdårlig belysning istedet.. Men nu er der altså kommet lidt mere lys 
- dog stadig ikke helt nok, så vi er stadig på jagt..smiler.. Men det er dog et skridt i den rigtige retning.


psst..hvis du også blev lidt småforelsket i julekuglerne - kan du finde dem ved at trykke lige her.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.