I sidste indlæg fortalte jeg om, hvordan vi var igang med at afprøve en opskrift på syrensaft. Den har nu trukket færdig og er prøvesmagt..lidt til den bitre side, men jeg er lidt bange for, jeg fik ladet den trække lidt for længe og den dermed optog for meget af citron og lime smagen.. Men jeg kunne sagtens finde på at lave det igen..
Nå..men det er ikke det eneste saft, der er blevet lavet herhjemme. Som altid har jeg nemlig lavet rabarbersaft - og det er nok min personlige favorit forårsdrik :0) - og jeg kan (næsten) have den for mig selv..
Jeg bruger opskriften fra "Den grønne syltebog". Det er den opskrift på rabarber lemonade og så tilsætter jeg en vaniliestang til opskriften. Et lille tip fra min svigerinde ;0)
Lemonaden skal fortyndes med vand ( nogen har nævnt at man kan bruge danskvand eller hvidvin, men det har jeg altså ikke selv prøvet ).
De frugtstykker / kompot der bliver tilbage, når man har siet saften fra, har jeg denne gang brugt til at komme i nogle muffins. Man kan også lave marmelade af det.
Jeg brugte:
2 æg
3 dl sukker
- der blev pisket skummende.
Herefter tilsættes 100 g smeltet smør, 3 dl. mel og 1 tsk. bagepulver.
Herefter blandede jeg ca. 200 gr rabarberkompot i, samt ca 80 gr. marcipan.
Jeg fordelte dejen i muffinsforme og bagte kagerne ved 175 grader (varmluft) i ca. 15 min.
Jeg havde en rest flødeskum tilbage i køleskabet, som jeg puttede ovenpå kagerne - uhm.. dét kan anbefales ;0)
Jeg bruger opskriften fra "Den grønne syltebog". Det er den opskrift på rabarber lemonade og så tilsætter jeg en vaniliestang til opskriften. Et lille tip fra min svigerinde ;0)
Lemonaden skal fortyndes med vand ( nogen har nævnt at man kan bruge danskvand eller hvidvin, men det har jeg altså ikke selv prøvet ).
De frugtstykker / kompot der bliver tilbage, når man har siet saften fra, har jeg denne gang brugt til at komme i nogle muffins. Man kan også lave marmelade af det.
Jeg brugte:
2 æg
3 dl sukker
- der blev pisket skummende.
Herefter tilsættes 100 g smeltet smør, 3 dl. mel og 1 tsk. bagepulver.
Herefter blandede jeg ca. 200 gr rabarberkompot i, samt ca 80 gr. marcipan.
Jeg fordelte dejen i muffinsforme og bagte kagerne ved 175 grader (varmluft) i ca. 15 min.
Jeg havde en rest flødeskum tilbage i køleskabet, som jeg puttede ovenpå kagerne - uhm.. dét kan anbefales ;0)
Velbekomme
Tusind tak for tilbagemeldingen på din saft. Jeg har nøjagtig samme forhold til min syren saft.
SvarSletLidt til den bitter side og den har kun trukket tre døgn.
Sidder lige nu og pusler med et indlæg omkring den....
Rabarber saft er fantastisk, men det er at jo med rabarber i mine øjne. Elsker bare den smag!
Rigtig skøn dag
Charlotte
Uhmmm de kager lyder utroligt lækre. Og rabarbersaft er vist manges yndlings forårs drik, og selvfølgelig også min 😉 mine rabarber er bare så små og tynde i år. Tror vi flyttede dem for et par år siden, og det var vist dumt. Så de må flyttes igen. For rabarber er da ikke til at undvære.
SvarSletRigtig god dag ☀️
Lone