Gå videre til hovedindholdet

Efterårsglimt

Dagene flyver afsted lige og vi er over halvvejs i ugen.. Jeg har svært ved at følge med i øjeblikket, synes jeg.

Der er travlt i butikken - lige nu føler jeg nærmest fragtmændene står i kø for at aflevere varer, som jeg skal sætte på hylderne.
Både i gårdbutikken, men også i den virtuelle butik ( der nu laaaangt om længe virker som den skal).. Det er julevarene der lander og i næste weekend, skal butikken være juleklar. Men det er en helt anden snak og det kræver nok et par indlæg for sig selv - og så er det jo altså stadig efterår ik ;0)


I weekenden trak vi stikket ud og overlod pasning af gård og dyr til naboen, samt mine forældre.
Vi havde endnu engang fået lov at låne mine forældres hus i Sverige. Et dejligt friststed at lade batteriene op i.


Weekenden blev brugt på en del kortspil, en tur til det nærliggende outlet center (farligt fristende!), samt gåtur i skoven og ved den nærliggende (bade)sø..


Datteren var ellers ikke meget for at komme med i skoven. Vi ville gå ad "El-vejen" - men hun skulle ikke med i skoven, når der var elge! Det hjalp lidt, da vi fik forklarede hende at der var tale om el og ikke elg.. Stien igennem skoven har gadebelysning om aftenen, deraf navnet ;0)
Godt hun først fik at vide bagefter, at der faktisk bor vildsvin i skoven..


Det var en dejlig tur - også selv om vi gik den om dagen og ikke havde brug for lys..
Skoven er fantastisk lige nu - med alle de smukke farver. Og så bliver jeg altså helt fascineret af de store sten, der ligger som små ( eller store ) skulpturer beklædt med mos.. smukt!

 - de fungerer også rigtig godt som siddeplads for frække unger..

Turen omkring søen var ligeså smuk - se bare her:..og ovenpå sådanne gåture er der jo ikke noget bedre end varm kakao og flødeskum - uhm.. Så kan man da ikke andet end at slappe af - vel :0)


Kommentarer

 1. Der er smukt i Sverige.
  Min mor bor i Skåne - og i nærheden ligger der en "stenskog"...en skov, der er helt fyldt med sten i alle størrelser og alle med mere eller mindre mos på...det er så smukt.

  Nu skal jeg vist snart atter en tur forbi din butik... :)...men først efter d. 1...haha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sverige er et dejligt sted med en masse skøn natur.. vi nyder at være afsted ☺
   ..det vil være hyggeligt, hvis du kigger forbi butikken 😉

   Slet
 2. Det er sundt at trække stikket ud ind i mellem og køre lang væk. Du må have en travl hverdag med forretning, børn , gård OSV.
  Griner, ja det der med ord det kan hurtigt blive til noget andet. Godt hun kom med og i ikke mødte nogen vildsvin.
  Da jeg var ved Esther fortalte hun at du jo har forretning lige i nærheden, så jeg må da besøge dig og butikken en dag.
  Rigtig dejlig søndag.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er dejligt med lidt ro væk fra det hele..så vender man tilbage med fornyet energi ☺.. ja der kommer mange skønne guldkorn fra hende i øjeblikket, så det er svært ikke at trække på smilebåndet ☺
   Ja, jeg bor ikke så langt fra Esther og det vil da være rigtig hyggeligt, hvis du kigger forbi butikken en dag ☺

   Slet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Kastanjekrans

Jeg legede lidt med kastanjer igår aftes og her er resultatet: Lige nu hænger den på husvæggen, men den kan sagtens bruges liggende også.. Jeg er ikke helt sikker på den skal blive hængende her, men lige nu er det fint nok :0) Her lidt tættere på.. Prøv lige at se de smukke efterårsfarver.. Hvis du har lyst til at kaste dig ud i samme projekt, kommer her en kort vejledning: KASTANJEKRANS Materialer: * Halmkrans * Mos * Kastanjer - mange og i forskellige størrelser * Skallen fra kastanjer * Vinseltråd ( ståltråd på rulle..) * "Elefantråd" ( lidt tykkere ståltråd - købes i bundter ) - klippes i kortere stykker og bruges til at fastgøre kastanjerne.. ( stikkes i kastanjerne på samme måde, som når man laver kastanjedyr ) - skallerne har jeg kun fastgjort i spidsen.. Mos bindes på halmkransen med vinseltråden.. Herefter fastgøres kastanjer og skaller på kransen. De skal sidde tæt og så er det bare at "pusle" lidt og vende og dreje, så de sidder som du helst vil.

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.