Gå videre til hovedindholdet

Smukke Allium

På bagsiden af gården, tæt ved drivhuset blomstrer i øjeblikket de skønneste Allium.


 Der er både lilla og hvide.
Det virker som om der kommer flere og flere hvert år - men måske er det også fordi, der bliver åbnet lidt mere op hvert år. Dog uden det hele bliver ryddet, men lidt beskæring hist og pist i de gamle frugttræer og bede, gør at der bliver luft og rum til de kan brede sig.


De står sammen med Vild Kørvel, som også blomstrer i stor stil.
Det er sådan et lidt vildt og utæmmet område, men jeg kan egentlig ret godt lide at det er sådan lidt utæmmet..


Synes faktisk det ser fantastisk flot ud!
Jeg ved godt at nogen måske vil mene, den vilde kørvel er ukrudt, men lige her, i dette område af haven, der må den altså godt være.
Den er faktisk også ret fin i vaser - enten alene eller sammen med f.eks roser..


Kommentarer

 1. Hello my dear,
  I love Allium very much in both colors and the healthy green behind the courtyard looks gorgeous.
  I wish you a wonderful weekend break, Mia

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you Mia - I hope you too, will have a wonderfuld weekend :0)

   Slet
 2. Håller helt med dig! Ett vilt parti är vackert och skönt. Där kan en del, som Allium, få breda ut sig bland naturens vackra försommarblommare.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nogen gange er det så fint med et lille "vildnis"
   Ha' en skøn weekend :0)

   Slet
 3. Jeg æææælsker det utæmmede og drømmer om et kæmpe bed med hvide og blå allium. Der må nu osse gerne være vild kørvel 😉
  Rigtig god aften

  Knus
  Lone

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.