Gå videre til hovedindholdet

Græskartid

Intet efterår uden græskar skæring ..🍁🍂🍁🎃
Ungerne og jeg har ikke nået det endnu - men det er jo også først d. 31. de skal være rigtig klar..


Jeg har dog været igang - i butikken..
Jeg har, her i oktober, holdt både børneworkshop og haft kursus for voksne. På begge har vi skåret græskar - dog med forskellige teknikker.


På børneworkshoppen var det den mere traditionelle måde, hvor man udhuler græskarret og skærer et motiv helt igennem "skallen".


På voksen kurset, var det lidt anerledes. Her udhulede vi også græskarret, men i stedet for at skære motivet helt igennem skallen, skar vi kun lidt af skallen af - og altså ikke helt igennem.
Det giver sådan et fint lysskær, synes jeg. Som I kan se, blev der også lavet kastanjekranse - du kan se min fremgangsmåde lige her


På begge workshop havde jeg fundet forskellige motiver frem, der kunne vælges imellem. 


Herefter blev motivet lagt på græskarret, vi "prikkede" ovenpå stregerne for at få motivet overført og herefter var det bare at forbinder punkterne, som en "prik til prik" tegning.


Jeg har fundet motiverne hos "The Pumpkin Lady" - der er et meget stort udvalg og så er de gratis 😉
Du kan finde dem lige her.


God fornøjelse 
🎃🍂🍁🍂🎃


Kommentarer

 1. Hej
  Tusind tak for et virkeligt spændende indlæg om græskar-udskæring på en helt ny og smuk måde. Jeg har været inde på græskar-lady´ens side og det er jo fantastisk hvad hun kreerer. Tak for inspiration.
  Mange hilsner
  Ingeborg

  SvarSlet
 2. Hvor de blevet smukke. Det er så hyggeligt at pynte op med græskar, og især når man selv har dekoreret dem.
  Rigtig god efterårsdag

  Knus, Lone

  SvarSlet
 3. Sikke nogle fine græskar - især dem med "voksenmetoden" :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥

Populære indlæg fra denne blog

Bord dekoration

I går havde jeg besøg af 7 skønne tøser - og en lækker lille baby pige :0)  En god blanding af familie og veninder. Hold op hvor fik vi sladret og grinet - dejligt! Ren balsam for sjælen med sådanne stunder.. På bordet havde jeg lavet denne dekoration. Et gammelt bræt, pyntet med et par store bloklys, hortensia ( jeg aner en efterårs favorit blomst..) og små græskar.  Det hele er bare lagt på - dvs. ingen vand til hortensiaerne - de tørrer bare lige så stille ind. På græskarrene havde jeg, i hver ende af brættet, bundet et lille metal skilt med hver sin tekst..  En enkel og let dekoration, der er let at varierer efter årstiden og anledningen.

Verdens nemmeste småkager..

Igår var jeg hjemme med ungerne.. Ja egentlig var det meningen, at det kun skulle være lillesøster og mig der var hjemme - storebror skal jo passe sin skole ;0) Men sådan kom det ikke til at gå - vi sad nemlig fast med bilen for enden af vejen, da vi var på vej til skolen ( behøver jeg sige der særligt var én der jublede højt - smiler..). Så derfor endte det altså med at begge børn var hjemme - og det var rigtig hyggeligt.. Vi havde en stille og rolig dag - ungerne lavede perleplader, legede både ude og inde, så lidt film - og så bagte vi altså disse småkager, som vel nok er verdens nemmeste og et dejligt lille projekt som ungerne stort set kan klare selv ( til stor glæde og stolthed for dem..) Opskriften kommer her - hvis du selv skulle få lyst til et lille kage-bage projekt ;0) Havregryns småkager: 50 g smeltet smør 2 dl havregryn 1 ½ dl sukker 1 æg 1 spsk mel ½ tsk vaniliesukker 1 tsk bagepulver Smørret hældes over havregrynene og de øvrige ingrediense

Advent inspiration

Som tidligere skrevet har der været travlt i butikken med workshops mv. Jeg tænkte jeg ville dele et par af advents dekorationerne med jer - måske kan I blive inspireret :0) Til begge dekorationer er der stort set kun blevet brugt materialer fra naturen. Den første er en halmkrans, hvor jeg har limet bark på. Herefter er kransen pyntet med forskelligt mos og lavgrene,  husløg og små glimmer agern.  Lysene er smukke grønne lys, sat i små zink lysholdere. Den anden dekoration er lavet i en gammel murstensform. Her er brugt gran, blød ene, eukalyptus, forskelligt mos og lavgrene. Lysene er sat i høje lysholdere - det er måske svært at se på billedet, men lysene er lak lys, som jeg som noget nyt har fået i butikken.  Dem er jeg lidt vild med ;0) Vores egen advents dekoration har jeg ikke fået lavet endnu..men jeg har en ide - og jeg håber du har fået ideer til din dekoration her, hvis du ikke allerede har lavet den.