lørdag den 28. oktober 2017

Æblesirup

Det har ikke været den store æblehøst i år..desværre..
Men lidt er det da blevet til, trods alt.



Forleden, samlede vi nedfaldsæbler og lavede dem til æblegrød og senere til Gårdejerens favorit kage - æblekage :0)



Skrællerne fra æblerne brugte vi til at lave æblesirup. Det kan varmt anbefales - smager skønt på skyr/yoghurt og til pandekager ;0)



Opskriften kommer her, hvis du har lyst til at prøve selv:

Æblesirup

Skræller og kernehuse fra ca. 20 æbler
300 gr. sukker
Vand

Kom skræller og kernehus i en gryde og dæk med vand. Koger i ca. 1/2 time.
Sigt lagen fra og lad det koge ind i ca en times tid. Herefter tilsættes sukker og siruppen koges op, lad det simrer til sukkeret er smeltet.
Herefter hældes siruppen på mindre flasker og stilles til afkøling.







2 kommentarer:

  1. Det kunne jeg da egentlig godt finde på at prøve, for lækkert ser det ud. :)
    God uge
    Kh Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det må du prøve - for det er faktisk ret lækkert ;0)
      God eftermiddag.
      KH

      Slet

Tak fordi du giver dig tid til at lægge en kommentar. Det gør mig rigtig glad ♥